DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

Buurttheater Mariaberg doolt in deze voorstelling van vroeger naar nu. Willen ze vooruit of achteruit? Ieder verdwaalt in zijn eigen web van herinneringen en zoekt het antwoord op belangrijke vragen. Maar wat herinneren zij zich dan? En waar verlangen zij dan naar?

Speeldata:

16 november 20:00 uur, 17 november 14:00 uur en 2:.00 uur,

23 november 14:00 uur en 20:00 uur en 24 november 14:00 uur,

Let op! Op zondag 3 november maken wij een promotour door de buurt,

13:00 uur: Bataviaplantsoen,

14:00 uur: Fatimaplein (bij de kerk t.h.v. de Akeleistraat),

15:00 uur: Volksplein,

16:00 uur: Begoniaplein.

Locatie: Kumulus Theater, Herbenusstraat 89,

Kaartverkoop: Start op maandag 14 oktober 2013,

Verkooppunten: Buurtcentrum Mariaberg, Anjelierenstraat 35 en café Oonder Us, Meester Ulrichweg 26,

Kosten kaarten: €5.- per kaart (inclusief welkomstdrankje), waarvan €1.- voor de Stichting Land of Hope Natal.

Buurttheater Mariaberg is in Maastricht dé pioneer op het gebied van het 'persoonlijk documentair theater'. De groep maakt uitsluitend voorstellingen die over de spelers zelf gaan. BTM is dus geen reguliere toneelclub, maar wil sociaal maatschappelijke en persoonlijke problematiek aan de orde stellen, die op een eigenzinnige manier wordt vormgegeven. De deelnemers, van alle leeftijden, krijgen toneellessen, ze voeren gesprekken en worden geïnterviewd. De regisseur en welzijnswerker schrijven alles op en knippen en plakken het, samen met de spelers, tot één geheel. Het script van dít seizoen werd uiteindelijk deze voorstelling.

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com