DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

De voorstelling SJÖLD geeft indrukken van gesprekken met stadsgenoten en leden van BTM, over 'moeite hebben met rondkomen en schuld'. BTM zou BTM niet zijn als het publiek enkel zou kennismaken met de inhoud van ieders portemonnee. Ook het gevoel ergens schuldig aan te zijn, of juist het gevoel dat anderen schuld hebben, speelt een grote rol in de voorstelling.

Oude vertrouwde BTM onderwerpen als veiligheid, geweld, 'zoeken naar kansen' en eenzaamheid, gaan hand in hand met nieuwe onderwerpen rond het hoofdthema, zoals verspilling, cultuurverschillen en heimwee. U maakt kennis met een gezelschap dat zó uit een andere tijd geplukt lijkt te zijn. Etend, drinkend en lachend proberen de tafelgenoten om pijnlijke situaties, die de gezelligheid kunnen laten afbrokkelen, uit de weg te gaan. Een confrontatie met een bizarre postbode zet dit feestelijke samenzijn ernstig op losse schroeven.

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com