DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

'Laatste uitgave'. U heeft het goed gezien. Dit is inderdaad de laatste uitgave van De Anjelier. Toen ik in 2013 de redactie en de opmaak van dit wijkblad op mijn schouders nam had ik dit niet verwacht. Mijn doelstelling was om het wijkblad naar een hoger niveau te tillen en aantrekkelijker te maken om te lezen. Er werd dan ook uitgekeken naar de komst van elk nieuw nummer. Dit was ook te zien aan de grotere belangstelling van adverteerders. Zonder deze zou het niet mogelijk zijn geweest steeds een blad voor u te kunnen maken.

De andere inkomsten bestaan uit een subsidie voor communicatie van de gemeente Maastricht aan het Buurtplatform Mariaberg, welke de uitgever is. De gemeente kwam echter telkens met nieuwe eisen voor het buurtplatform. De doelstelling van de gemeente is om het nieuwe Buurtnetwerk Mariaberg te laten fungeren als spil in het web van verenigingen en instanties. Het samenbrengen en de dialoog sturen waar dat nodig zou zijn. Na verschillende pogingen door het buurtplatform en door de gemeente is gebleken dat veel verenigingen in Mariaberg niet willen samenwerken, om welke reden dan ook. Hierdoor heeft het Buurtplatform Mariaberg besloten op deze voet niet verder te gaan en dit kenbaar te maken aan de gemeente Maastricht. Deze op haar buurt heeft de subsidies per onmiddellijke ingang gestopt, wat inhoudt dat de communicatie-subsidie voor dit blad ook is stopgezet.

Zonder dit budget van de gemeente is het niet mogelijk om De Anjelier nog uit te brengen. Op pagina 5 (van uitgave 02-2017) vindt u hierover een artikel van Wouter Tilman, de voorzitter van het buurtplatform en een artikel hoe het buurtplatform nu verder gaat. Het is natuurlijk heel jammer dat onze wijk Mariaberg geen blad meer heeft. Het blad was de communicatie tussen verenigingen, instellingen en de bewoners van Mariaberg. Zelf heb ik altijd dit blad met plezier voor u gemaakt. Bedankt voor het lezen!

Mat Maesen (hoofdredacteur de Anjelier)

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com