DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

De gemeente Maastricht wil korte metten maken met de vervuiling van oud papier en karton. Er worden namelijk regelmatig zaken aangetroffen die zeker niet thuishoren in de milieuperrons. De gemeente noemt als voorbeeld laminaatvloeren en in stukken gezaagde bankstellen. Deze vervuiling zorgt voor hogere verwerkingskosten. Bij wijze van proef wordt daarom bij een aantal milieuperrons een S-bocht geplaatst. Op deze manier wordt het volgens de gemeente "iets moeilijker om ander afval dan papier en karton in de container te stoppen".

Het Volksbondplein in deelbuurt Blauwdorp in de wijk Mariaberg is één van de locaties waar proef gedraaid wordt met deze nieuwe methode. Andere proeflocaties in Maastricht zijn de Armand Maassenstraat, Miradorplein, Moletteplein en de Philipsweg. De opening van deze milieuperrons wordt vanaf volgende week aangepast. Mensen die het niet zien zitten om het karton kleiner te maken om de S-bocht te laten passeren, kunnen het volgens de geldende richtlijnen maandelijks aan de straat zetten of het gratis wegbrengen naar het milieupark.

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com